Princ

Kandida

V črevesju prebiva na milijarde bakterij in glivic, ki sodelujejo pri prebavi. Ko je črevesje zdravo,  prevladujejo mlečnokislinske bakterije. V prebavilih je v manjšem številu prisotna tudi kandida, vendar tam v zanjo ugodnih razmerah proizvaja strupene snovi, ki poškodujejo oblogo v črevesju.

Zdravo ravnovesje poruši jemanje antibiotikov ali kontracepcijskih tabletk, prehrana z veliko sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov ter stres. Posledica tega je, da skozi poškodovano črevesno steno zdrsnejo v krvni obtok tudi večje mulekule hrane, ki niso povsem prebavljene. Kri ne prepozna teh mulekul, zato jih obravnava kot sovražne.

IM1

Hrana ni deležna normalne prebave (to opravijo mlečnokislinske bakterije), zato v črevesju vre in to občutimo kot napenjanje s spremljajočimi bolečinami v trebušnem delu. V kri ne pridejo dragocene snovi, ki jih potrebujemo. Primanjkuje nam vitalnih snovi in to občutimo kot utrujenost, v debelem črevesju pa se kopiči zavrela hrana, ki nas zastruplja. Simptomi kandide so pogosto izčrpanost, pešanje odpornosti in spomina, bolečine v trebušnem delu, otopelost, pomanjkanje želje po spolnosti, nerazložljiva žalost in jok, mrzle roke in noge, bolečine v mišicah, driske ali zaprtja.

V boj proti kandidi, poleg Bicom bioresonančne terapije tudi s hrano

Med Bicom bioresonančno terapijo proti candidi se boste z glivico primorani spopasti tudi z dieto. Brez bioresonančne terapije je stroga dieta svetovana za minimalno 6 do 9 mesecev, odvisno od obsega glivične poselitve. Med dieto so prepovedani vsi sladkorji, tudi med in sadni sladkorji. Izogibati se je treba svežemu in suhemu sladkemu sadju ter beli moki (kruhu in pecivom). V zelo majhni količini je dovoljeno uživanje polnozrnatih žit.

Izogibati se je treba vsem živilom, ki vsebujejo kvasovke: pivski kvas v obliki dopolnila prehrani, peciva s kvasom, alkohol, ki povzroča vrenje, kis in vse kar je vloženo v njem. Hrana naj vsebuje veliko balastnih snovi. Priporočljivo je uživanje zelene zelenjave, izdelkov iz soje, jogurta, hladno stisnjenega olčnega olja, semenk, jajc, rib in mesa. Svinjsko meso je prepovedano, saj zavira delovanje limfe in s tem onemogoča čiščenje telesa. Namesto mleka uživajte fermentirane mlečne izdelke. Jejte kislo zelje in kislo mleko ter fermentirano sojo v obliki tempeha in misa. Priporočena je tudi kokosova maščoba, ki vsebuje lavrinsko in kaprijsko kislino ter deluje neposredno proti glivicam, hkrati pa ne prizadane mlečnokislinskih bakterij.

Kandido odganja svež česen, čemaž, in bakterija  Lactobacilus acidophillus. Le ta spremeni pH v prebavnih organih in pri tem proizvaja hidrogen peroksid, ki ubija candido.
Priporočljivi so tudi čisti mlečni fermenti  (dobite v specializiranih trgovinah), sirotka, izvleček iz grenivkinih pešk ter eterična olja origana in poprove mete.

K antimikotični terapiji sodi tudi menjava zobne ščetke

Poleg pravilne prehrane je temeljnega pomena  pravilna higiena. Ves trud z dietami proti glivicam, prehranskimi dodatki ter bioresonančnimi terapijami je zaman, če je ustna votlina rezervoar za glivice (zobna gniloba, zobni kamen, žepki…).

Vsekakor naj za začetek antimikotična terapija vključuje menjavo zobne ščetke. Priporočeno je tudi čiščenje jezika. Danes so v ta namen že na razpolago ščetke  s hrbtiščem namenjenim čiščenju jezika.